Friday, December 21, 2012

aku kini

Salam semua... dah lame x post gambar.. test..test

Wednesday, May 13, 2009

yey....tina da dapat adik

Dah lame tina x update blog tina. maaf ye kepade peminat tina diluar sane. Tina banyak cerite tp x de mase nak cerite... sbb mama ngan papa asyik cibuk je sampai x leh nak tolong tina update. tina bukannye x pandai update cume x pandai type je.  

Tina seronok sekarang ni.. sbb tina da dapat adik baru. Adik baru tina bername adana. waktu kite nak dapatkan name die ni, siap undi lagi....banyak kali name adana keluar. so mama, papa n tina...decide nak name ni untuk adik tina.

Sekarang ni mama n papa asyik layan adana je.. bosan la. Tina sayang adik... tp jealous skt la. sbb dulu papa sayang n layan tina je... sekarang ni papa asyik sayang adana je.
Tp mama selalu cakap, kaci can kat adana... tina dah puas manje da. Mama n papa sayangggg tina. Tina jgn jealous.

Lege jugak bila mama ckp mcm tu. Tina sayang family tina. 
   

tina n adana.




adana asyik tidoo je.



Ok.. bye.


Yang benar,
Qistina

Yang taip,
Mama



Wednesday, March 18, 2009

Sebagai Orang Cantik...Tapi Rongak!

Sebagai orang cantik, saya juga suka menyanyi dan berlakon walaupun suara saya agak sumbing dan lakonan saya agak over acting tetapi lantak la asalkan saya bahagia...hohoho.




video

Wednesday, March 11, 2009

Yayy...saya menangggg!!!














Saya bergaya bersama medal emas kemenangan saya.

Dah lama saya tak update blog saya ni, almaklumlah saya ni kan masih bersekolah...busy sikit, nak buat homeworklah, nak tengok tv lah, nak main barbie doll lah dan macam2 benda lagi. Bagi saya darjah satu ni amat meletihkan kalau nak dibandingkan masa saya kat tadika dulu sebab lepas habis di sekolah rendah saya sambung ke sekolah agama pula. Jam 5.30 petang barulah saya boleh balik rumah. Dalam perjalan pulang menaiki kereta mama kesayangan saya tu pasti saya tertidur. Kadang kadang saya menangis bila saya terjaga masa dah sampai di rumah. Pernah mama saya marah saya dan pukul saya pasal saya buat perangai menangis yang terlalu over sehingga satu taman rumah saya ni boleh dengar. Tapi bila fikir fikir balik memang patut saya kena pukul sebab kesian mama tu dah la mengandung saya pula macam baby lagi...isyyy, mulai hari itu saya dah insaf dan tak buat lagi.

Alamak panjang pula intro saya, yang sebenarnya saya nak berkongsi cerita kemenangan saya. Dua minggu lepas sekolah saya ( sekolah rendah ) telah mengadakan "Telematch" untuk darjah satu sahaja. Saya telah terpilih untuk bermain dalam dua acara. Saya menang tempat pertama untuk kedua dua acara tersebut. Saya dan kawan-kawan sangat gembira dapat mengalahkan kelas lain. Kelas kami memang hebat! Papa dan mama sangat seronok apabila mendapat tahu saya menang. Waktu paling seronok bila saya naik ke pentas untuk menerima hadiah, semua orang tengok dan tepuk tangan. Saya rasa macam di sukan olimpik pula...hihihi. Itu sahaja untuk kali ini, byeee...!

Yang benar 
Tina

Yang taip
Papa

Wednesday, February 18, 2009

Hari Pertama Saya Bersekolah

Nama saya qistina. Saya berumur 7 tahun. Hari pertama saya bersekolah sungguh menyeronokkan. Seawal jam 6 pagi saya sudah bangun, mandi, gosok gigi dan pakai unifom baru saya.

Saya bersekolah di Putrajaya, sekolah saya bessttttt...


Saya sedang bersarapan pagi, milo dan roti je...
















Dalam perjalanan ke sekolah...eee tak sabar la nak sampai ke sekolah...




















Saya duduk di belakang...tapi sekarang sudah tukar tempat duduk saya, duduk dengan geng perempuan. 

















Alamak! takde kawan la...tapi sekarang saya dah ramai kawan.
















Hari pertama saya di Sekolah Agama...macam ustazah tak saya???




















Habis...nanti saya suruh papa atau mama saya update lagi ye...sebab dah malam, esok nak sekolah...bai baiiiiii.



pic

Free Layouts for MySpace

I made my layout with the Myspace Background Maker. Get myspace layouts, graphics, and flash toys at pYzam.